Krem z topinamburu z kindziukiem

Krem z topinamburu z kindziukiem

4.6 79 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 180.2 kcal / 753.9 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 303.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji