Urządzenia i Akcesoria
Sopa marroquina de cenoura
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 doses
Składniki
-
colorau½ c. chá de
-
cominhos1 c. chá de
-
curcuma em pó½ c. chá de
-
pimenta-da-jamaica moída½ c. chá de
-
óleo de amendoim35 g
-
cebola roxa cortada em pedaços150 g
-
dentes de alho3
-
cenoura cortada em pedaços450 g
-
água900 g
-
sal1 c. chá de
-
1 cubo de caldo de galinhacaldo de galinha caseiro1 c. chá de
-
Cebolo (spring onion) cortado em rodelas finas q.b. p/ servir
-
pimenta p/ servir1 pitada de
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
451.9 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
409 kJ /
97.8 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Março 2019
73 Przepisy
Portugalia
Portugalia