油飯
TM5 TM6

油飯

4.8 (76 ocen)

Składniki

  • 40 克 油
  • 10 克 香油
  • 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
  • 10 克 蝦米 ,以少許米酒浸泡、瀝乾
  • 150 克 去皮五花肉 ,切絲
  • 50 克 醬油
  • ½ 茶匙 冰糖粉
  • ½ 茶匙 鹽 (opcjonalnie)
  • 300 克 長糯米 ,浸泡2-3小時
  • 500 克 水
  • 新鮮香菜, 少許,裝飾用 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1537 kJ / 367 kcal
Białko
9.233 g
Węglowodany
41.169 g
Tłuszcz
17.995 g
Błonnik
0.215 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r86488