Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse

Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse

4.1 65 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Kren, frisch geschält, in Scheiben (5 mm)
    30 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Zwiebeln geviertelt
    80 g
  • Butter
    20 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Rindfleisch von der Schulter (Schulterscherzel), in Würfeln (3 cm)
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig in Scheiben (1 cm)
    600 g
  • Suppengemüse (z.B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel)
    350 - 400 g
  • Salz etwas mehr für das Gemüse
    ½ TL
  • Sonnenblumenöl
    2 EL
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • frisch gemahlener Pfeffer
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 382 kcal / 1598 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji