Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli dymki tylko białej części
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
140 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g komosy ryżowej (quinoa)
-
450 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g octu balsamicznego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego mielonego
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.5 g
Kalorie
871 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
26.5 g