Urządzenia i Akcesoria
Chałka z waniliową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 sztuki
Składniki
Waniliowa kruszonka
-
40 g mąki krupczatki, typu 45040 g mąki pszennej typu 450
-
30 g cukru wanilinowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Chałka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru
-
150 g maślanki150 g mleka
-
2 żółtka (patrz wskazówka)
-
2 jajka rozmiar M (patrz wskazówka)
-
560 g mąki pszennej typu 450
-
½ łyżeczki soli
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 białka roztrzepane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
762.7 mg
Białko
52.8 g
Kalorie
8569.6 kJ /
2048.2 kcal
Tłuszcz
76.1 g
Błonnik
13.4 g
Tłuszcz nasycony
43.7 g
Węglowodany
289.5 g