Urządzenia i Akcesoria
Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Sahne300 g
-
Zucker80 g
-
Hartweizengrieß200 g
-
Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)2 TL
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke2 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht davon 20 g optional35 g
-
Schattenmorellen abgetropft, Saft aufgefangen350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
131 mg
Białko
12 g
Kalorie
2074 kJ /
496 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
61 g