Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ brown onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 leek, trimmed, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 1 celery stalk, cut into pieces (3 cm)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 cm piece fresh turmeric, peeled
- 180 g extra virgin olive oil, plus 2 tsp extra to drizzle
- 2 tsp tomato paste
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp fennel seeds
- 1 cinnamon quill
- 3 star anise
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground sweet paprika
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground coriander
- 1 pinch saffron threads
- 250 g orange juice
- 125 g rice wine vinegar
- 60 g white wine vinegar
- 1 tsp mirin
- 625 g water
- 30 g coconut sugar
- 6 barramundi fillets, skinless (approx.140 g each)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 6 cherry tomatoes
- 1 carrot, peeled into ribbons
- 1 red capsicum, finely sliced
- 1 fennel bulb, finely sliced, fronds reserved for garnishing
- 1 zucchini, peeled into ribbons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2161 kJ / 516.5 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 134.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r825953