Urządzenia i Akcesoria
Irish Potato Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
onions quartered150 g
-
bacon lardonssmoked bacon cut in pieces (3 cm)70 g
-
unsalted butter diced45 g
-
potatoes peeled, cut in pieces (1 cm)600 g
-
liquid vegetable stock500 g
-
milk230 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ - ½ tsp
-
ground nutmeg (opcjonalnie) to taste¼ - ½ tsp
-
single cream plus extra for garnishing110 g
-
fresh chives finely chopped, for garnishing2 stalks
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
518.5 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
1049.6 kJ /
250.9 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
22.9 g