Urządzenia i Akcesoria
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
170 g ciastek maślanych
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
6 żółtek
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa pistacjowa i wykończenie
-
150 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
50 g cukru
-
80 g mleka 3,2% tłuszczu
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438.8 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
2646.9 kJ /
632.6 kcal
Tłuszcz
46.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Węglowodany
39.4 g