Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla rossa, a fettine sottili
- 1150 g di acqua
- 40 g di aceto di vino
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di arancia, spremuto fresco
- 4 - 6 pizzichi di sale
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 400 g di code di gambero fresche, sgusciate e private del filo intestinale
- ½ arancia, preferibilmente biologica, con la scorza, a fettine (6-7 mm circa)
- 250 g di farro perlato
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1914 kJ / 458 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1440.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r824043