Wersje kompatybilne
Brathendl nach peruanischer Art mit Salsa Verde und Avocadosalat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade und Marinieren der Hendl
- 100 g Olivenöl
- 60 g Limettensaft, frisch gepresst
- 8 Knoblauchzehen
- 1 ½ - 2 EL Salz, nach Geschmack
- 2 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Paprikapulver, rosenscharf
- 2 TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 EL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 EL Oregano, getrocknet
- 2 EL brauner Zucker
- 2 Hendl, ganz, (je ca. 1000-1200 g)
- 600 g Wasser
Salsa Verde
- 50 g Koriander, frisch, Blättchen und Stängel
- 1 Jalapeño Chili, frisch, halbiert und entkernt
- 30 g Limettensaft, frisch gepresst
- 100 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (1 cm)
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL brauner Zucker
- 120 g Mayonnaise
Avocadosalat und Fertigstellung
- 250 g Cherrytomaten, halbiert
- 400 g Gurken, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 50 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (3 mm)
- 3 Avocados, in Stücken (1,5 cm)
- 15 - 25 g Aceto Balsamico, nach Geschmack
- 20 g Olivenöl
- 1 - 2 TL Salz, nach Geschmack
- 1 - 2 TL Limettensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 2 Baguettes, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4035 kJ / 963 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 4808 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r822726