Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g zencefil, taze kök, soyulmuş ve dilimlenmiş (0.2 cm)
-
50
g sake
lub 50 g beyaz şarap - 40 g şeker
- 120 g soya sosu
-
20
g pırasa, parçalara bölünmüş
(opcjonalnie)
lub 20 g taze soğan, parçalara bölünmüş (opcjonalnie) - 4 somon fileto, derisiz, kılçıksız, her biri yakl. 200 g
- ¾ tk mısır nişastası
- 400 g su
- 100 g havuç, 0.5-1 cm kalınlığında ince şeritler halinde, yakl. 7-8 cm uzunluğunda kesilmiş
- 100 g kaliforniya biberi, 0.5-1 cm kalınlığında ince şeritler halinde, yakl. 7-8 cm uzunluğunda kesilmiş
- 200 g kabak, 0.5-1 cm kalınlığında ince şeritler halinde, yakl. 7-8 cm uzunluğunda kesilmiş
- ¼ - ½ tk susam yağı (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 40.7 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r821007