Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
The Viking Roll
- 100 g black sesame seeds
- 220 g white bread flour, plus extra for dusting
- 100 g water
-
10
g fresh yeast
lub 5 g dried yeast - 50 g whole milk
- 15 g sugar (caster sugar)
- 1 large egg
- 1 tsp squid ink, frozen
- 40 g unsalted butter
- 1 pinch salt
-
70
g oat flakes
lub 70 g sesame seeds, any colour
Burger Fillings
- 100 g heavy whipping cream, 30-40% fat
- 100 g cream cheese (eg. Philadelphia)
- 30 g lemon juice
- 2 tbsp fresh chives, finely chopped
- 2 pinches salt, or to taste
- 2 pinches Sichuan peppercorns, or to taste
- 3 sprigs fresh dill
- 3 sprigs flat-leaf parsley, leaves only
- 5 fresh basil leaves
- 1 sprig fresh cilantro, leaves only
- 10 g arugula
- 15 g olive oil
- 6 slices smoked salmon, cut in strips
- 6 slices haddock fillet, smoked, cut in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626.5 kJ / 389.1 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r820337