Schweinslungenbraten mit Korianderkruste und Karotten-Süßkartoffelpüree
TM6 TM5

Schweinslungenbraten mit Korianderkruste und Karotten-Süßkartoffelpüree

3.6 (9 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 Knoblauchzehen
  • 10 g Koriander, frisch, Blättchen und Stängel
  • 150 g Semmelbrösel
  • 1 TL Salz
  • 2 TL Dijonsenf
  • 1 TL Olivenöl
  • 2 Schweinslungenbraten (je ca. 400 g)
  • 500 g Karotten, in Stücken (2-3 cm)
  • 500 g Süßkartoffeln, geschält, in Würfeln (2 cm)
  • 250 g Wasser
  • 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
  • ½ TL Muskat, gemahlen
  • 80 g Schlagobers

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2515 kJ / 601 kcal
Białko
50 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
9 g
Sód
1018 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r820265