Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots, halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander, stalks, cut in pieces plus leaves, for garnishing
-
3
fresh makrut lime leaves
lub makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water, plus 400 g boiling
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes, peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 heaped tsp vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 1 tsp fine sea salt
- 150 g green beans, trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2886.9 kJ / 690 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 109.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 709.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r819939