Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gambones marinados
- 24 gambones crudos enteros
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de piel de lima rallada
- 40 - 50 g de zumo de lima
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 cucharadita de azúcar moreno
- 1 pellizco de jengibre molido
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
Salsa
- 80 g de cebolleta tierna en trozos
- 50 g de chiles jalapeños en conserva
- 1 diente de ajo
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 30 g de aceite de oliva
- 10 g de zumo de lima
- 1 pellizco de sal
Buñuelos
- 280 - 300 g de maíz dulce en conserva (escurrido)
- 100 g de gambas cocidas troceadas
- 1 huevo
- 50 g de harina de trigo
- 50 g de cebolleta en trozos
- 2 - 3 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- aceite
Montaje
- 1 mango maduro
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 308 kJ / 74 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 178.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r819371