Wersje kompatybilne
Peru Usulü Tavuk, Kişnişli Yeşil Sos ve Avokado Salatası
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peru Usulü Kızarmış Tavuk
- 50 g zeytinyağı
- 30 g misket limonu suyu
- 4 diş sarımsak
- 1 yk tuz
- 2 tk toz tatlı kırmızı biber
- 1 tk karabiber
- 1 yk toz kimyon
- 2 tk kekik
- 1 tk bal
- 1400 g tavuk, bütün
Kişnişli Yeşil Sos
- 65 g kişniş, taze, yaprakları ve sapları, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 1 adet chili biberi, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
-
30
g misket limonu suyu
lub 30 g limon suyu - 1 adet taze soğan, küçük parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- ½ - 1 tk toz kimyon, damak tadına göre
- 1 tk bal
- 120 g mayonez
Avokado Salatası
- 200 g kiraz domates, ikiye bölünmüş
- 1 salatalık, parçalara bölünmüş (1,5 cm)
- 1 avokado, parçalara bölünmüş (1,5 cm)
- ½ kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 1 yk zeytinyağı
-
1
yk misket limonu suyu
lub 1 yk limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 4816.6 kJ / 1146.8 kcal
- Białko
- 100.1 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 77.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 12.7 g
- Sód
- 2785.2 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r819271