Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Confettura di albicocche
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 500 g di zucchero
- 1000 g di albicocche (peso lordo, vedere consiglio 1)
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale -
50
g di farina tipo 00
lub 50 g di frumina
Ganache all'albicocca
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di burro
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
Pasta frolla
- 150 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 uovo grande
- 270 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di burro morbido, a tocchetti + q.b.
- 6 g di lievito in polvere per dolci
Ganache al cioccolato
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di burro
- 375 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3942.2 kJ / 942.2 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 121 g
- Tłuszcz
- 49.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 192.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r819038