Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g su
- 1 tk şeker
-
15
g yaş maya, ufalanmış
lub 2 tk instant kuru hamur mayası (8 g) - 500 g un, tezgaha ve üzerine serpmek için ekstra un
- 60 g zeytinyağı, kaseyi ve hamuru yağlamak için ekstra zeytinyağı
- 1 tk tuz
-
1 - 2
yk susam (opcjonalnie)
lub 1 - 2 yk haşhaş tohumu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 adet
- Kalorie
- 11818.7 kJ / 2824.7 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 440.8 g
- Tłuszcz
- 85.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 18.9 g
- Sód
- 2364.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r818920