Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hamur
- 100 g su
- 20 g yaş maya, ufalanmış
- 1 tk şeker
- 240 g un, serpmek için ekstra un
- 60 g tam buğday unu
- 100 g yoğurt
- 70 g zeytinyağı, kaseyi yağlamak için ekstra 1 yk zeytinağı
- ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam kuru fesleğen
- 2 - 3 tutam kuru kekik
Dolgu
- 45 g ketçap
- 25 g domates salçası
- 1 - 2 tutam tuz
- 1 tutam kuru kekik
- 170 g kaşar peyniri, parçalara bölünmüş 2-3 cm
- 50 g salam, dilimlenmiş, şeritler halinde kesilmiş (bk. Öneriler)
- 60 - 70 g kapya biber, maksimum 2-3 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilmiş
- 60 - 70 g sarı biber, maksimum 2-3 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilmiş
- 1 yumurta, çırpılmış
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1571.8 kJ / 375.7 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 513 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r818905