Wersje kompatybilne
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 50 g fresh lemongrass (approx. 5 stalks), white part only, cut into pieces
- 20 g makrut lime leaves
- 20 g fresh coriander, stalks only, leaves roughly chopped and reserved for salsa
- 6 fresh green chillies, trimmed, cut into halves
- 50 g garlic cloves (approx. 15)
- 60 g fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 2 spring onions/green onions, trimmed, cut into pieces
- 10 g honey
- 100 g rice bran oil
- 1 tsp sea salt
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 10 g freshly squeezed lime juice
Roast chicken
- 1200 - 1400 g whole chicken, butterflied (see Tips)
- sea salt, to season
Chilli oil
- 1 tbsp Sichuan peppercorns
- 1 tbsp paprika
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sea salt
- 4 garlic cloves
- 3 fresh long red chillies, trimmed, cut into pieces
- 250 g rice bran oil
Jasmine rice
- 300 g jasmine rice
- 1000 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 long red chilli, trimmed, thinly sliced
- ½ lime, juiced
Salsa
- ¼ fresh pineapple, peeled and cored
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 1 red onion, small, cut into quarters
- 2 Roma tomatoes, cut into wedges, deseeded
- 20 g freshly squeezed lime juice
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5531.7 kJ / 1322.1 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 96.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1117.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r818764