Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g zeytinyağı
- 225 g çilek
- 55 g limon suyu
-
1
yk kırmızı şarap sirkesi
lub 1 yk sirke (üzüm) - 2 yk bal
-
1
tk Dijon hardalı
lub 1 tk hardal - ¼ tk kurutulmuş zencefil tozu
- ¼ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 340 g
- Kalorie
- 3017.9 kJ / 721.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 57.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 643.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r818604