Linsendal mit Spinat
TM6 TM5

Linsendal mit Spinat

3.9 (50 ocen)

Składniki

  • 250 g rote Linsen (Kochzeit 10 Minuten)
    lub 250 g gelbe Linsen (Kochzeit 10 Minuten)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 200 g Rüebli, in Stücken (2-3)
  • 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
    lub 1 EL Ingwer, getrocknet, gemahlen
  • 300 g Wasser
  • 250 g Kokosmilch
  • 400 g gehackte Tomaten, aus der Dose
  • ½ TL Kurkuma, gemahlen
  • 2 EL Garam Masala
  • 1 TL Chiliflocken (opcjonalnie)
  • 150 g Jungspinat, frisch, gewaschen, grob zerkleinert
  • 5 Zweigchen Koriander, frisch, grob gehackt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1801.6 kJ / 430.6 kcal
Białko
20.6 g
Węglowodany
59.9 g
Tłuszcz
10.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r816850