Urządzenia i Akcesoria
Mini fruit cakes
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
16 portions
Składniki
-
mixed dried fruit560 g
-
brandy plus an extra 2-3 tbsp, to feed (see Tips)300 g
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease (see Tips)200 g
-
brown sugar200 g
-
vanilla bean paste (see Tips)1 tsp
-
eggs room temperature4
-
plain flour200 g
-
slivered almonds100 g
-
glacé cherries cut into quarters150 g
-
baking powder1 tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
mixed spice¼ tsp
-
sea salt¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
77.5 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1564.1 kJ /
373.8 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
48.4 g