Urządzenia i Akcesoria
Mini carrot and almond cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions
Składniki
Almond and carrot cakes
-
grapeseed oil plus extra for greasing100 g
-
blanched almonds220 g
-
carrot cut into pieces300 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
eggs3
-
light brown sugar150 g
-
gluten free baking powder2 tsp
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
sea salt1 pinch
Frosting
-
shelled unsalted pistachio nuts30 g
-
walnuts30 g
-
raw sugar80 g
-
orange zest only, no white pith½
-
unsalted butter cut into pieces, softened100 g
-
cream cheese softened200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
266.8 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
2636.2 kJ /
630.1 kcal
Tłuszcz
49.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Węglowodany
41.1 g