Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cipollotto, a pezzi (compresa la parte verde) (50-60 g circa)
- 55 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di patata, pelata e a tocchetti (1-2 cm circa)
- 100 g di carota, pelata e a rondelle
- 160 g di zucchina a tocchetti (1-2 cm circa)
- 250 g di lenticchie, in scatola, sciacquate e ben sgocciolate
- 60 - 80 g di pangrattato
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
-
1 - 2
pizzichi di maggiorana secca
lub 1 - 2 pizzichi di origano secco - 500 g di acqua
- 500 g di polpa di zucca, sbucciata e a pezzi (2 cm)
- 1 pizzico di aglio in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1384.5 kJ / 331 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 820.9 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r814794