Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 rametti di salvia fresca, le foglie lavate e asciugate
- 5 - 6 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 5 - 6 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 8 grani di pepe nero
- 1 ½ cucchiaio di sale grosso
- 80 g di burro
- 3 cucchiai di miele
- 1 cappone intero, pulito (1500 g circa, vedere consigli)
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 rametti di erbe aromatiche fresche miste
- 2 arance, preferibilmente biologiche, una a fette e una il succo spremuto e filtratote
- 1 limone, preferibilmente biologico a fette
- 220 g di vino bianco
- 1 arancia, il succo spremuto e filtrato
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
- 2 scalogni a metà
Purè di carote
- 750 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 250 g di carote intere, pelate e senza le estremità
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2658.3 kJ / 635.3 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1491 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r813318