Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
TM6 TM5

Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat

3.5 (8 ocen)

Składniki

  • 5 g Minze, abgezupft
  • 15 g Koriander, abgezupft
  • 1 Chilischote, nach Wunsch entkernt
  • 300 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 400 g gelbe Möhren, in lange Streifen gehobelt
  • 50 g Öl und mehr zum Frittieren
  • 3 Prisen Pfeffer
  • ½ TL Kurkuma
  • ½ TL Curry
  • 1 TL Sesam
  • 2 TL Schwarzkümmel-Samen
  • 250 g Halloumi, in 4 Stücke geschnitten
  • 120 g Tel Kadayif (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1727 kJ / 413 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1662 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r812601