Urządzenia i Akcesoria
Rote Linsenfalafeln mit Tomaten-Mandel-Hummus
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen
Składniki
Tomaten-Mandel-Hummus
-
Kichererbsen, aus der Dose mit Sud310 g
-
getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft200 g
-
Wasser, kalt150 g
-
Mandelmus50 g
-
Zitronensaft30 g
-
Olivenöl30 g
-
Salz1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen½ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Knoblauchzehe1
Linsenfalafeln
-
rote Linsen, getrocknet300 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Oregano abgezupft½ Bund
-
Haferflocken30 g
-
Salz1 TL
-
Pul Biber1 TL
-
600 g Gemüsebrühe, flüssigRote-Bete-Saft600 g
-
Öl zum Frittieren
-
Joghurt, 1,5% Fett (opcjonalnie) zum Beträufeln
-
Mandeln, geröstet, ungesalzen (opcjonalnie) grob gehackt, zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
736 mg
Białko
18 g
Kalorie
1599 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy