山藥蝦仁
TM31 TM5 TM6

山藥蝦仁

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 10 克 薑, 切塊
  • 1 茶匙 油
  • 100 克 新鮮山藥, 去皮、切條(約5公分 x 1公分)
  • 100 克 紫山藥, 去皮、切條(約5公分 x 1公分)
  • 6 - 10 隻 草蝦, 去頭、殼和腸泥
  • 100 克 紅甜椒, 切條(約5公分 x 1公分)
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 糖
  • ½ 茶匙 香油

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
583 kJ / 139 kcal
Białko
12.5 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r81219