章鱼烧肉
TM31 TM5 TM6

章鱼烧肉

4.6 (13 ocen)

Składniki

  • 10 克 姜, 切片
  • 400 克 新鲜章鱼, 洗净去内脏,切块
    lub 400 克 中等大小的墨鱼, 洗净去内脏,切块
  • 100 克 料酒
  • 350 克 五花肉, 切块,5x5厘米
  • 50 克 冰糖
  • 25 克 生抽
  • 15 克 老抽
  • 50 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1991 kJ / 476 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
30.4 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r81015