Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
TM6 TM5 TM31

Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce

4.1 (138 ocen)

Składniki

Meatballs

  • 1 zucchini, cut into pieces (3 cm)
  • 4 spring onions/shallots, cut into quarters
  • 2 garlic cloves
  • 3 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 3 sprigs fresh mint, leaves only
  • 750 g chicken mince
  • 1 egg
  • ¼ tsp chilli powder (optional)
  • 1 tsp ground cumin
  • ¾ tsp sea salt
  • ½ tsp ground black pepper

Tomato and Eggplant sauce

  • 40 g olive oil, plus extra to grease
  • 150 g brown onion, cut into quarters
  • 2 garlic cloves
  • 2 tsp ground smoked paprika
  • 200 g canned diced tomatoes
  • 1 tsp dried oregano
  • 100 g dry white wine
  • 30 g tomato paste
  • 1 tsp sea salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 2 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
  • 1 eggplant, diced into cubes (2 cm)
  • 500 g water

Risoni

  • 1 tsp white sugar
  • 250 g dried risoni pasta
  • 3 tsp olive oil
  • 3 sprigs fresh parsley leaves
  • 220 g Danish feta
  • 150 g Greek yoghurt
  • 20 g freshly squeezed lemon juice
  • ¼ ground black pepper
  • fresh coriander, leaves only, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2594.4 kJ / 620.1 kcal
Białko
38.4 g
Węglowodany
50.6 g
Tłuszcz
28.9 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
7 g
Sód
1014.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r809807