Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Firecracker marinade
- 60 g Sriracha sauce (see Tip)
- 60 g white miso paste
- 60 g peanut butter (see Tip)
- 20 g honey
- 10 g white vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
Pumpkin, pork and rice
- 500 g lean pork mince
- 4 tbsp Thai red curry paste (see Tips)
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tsp sugar
- 3 sprigs fresh Thai basil, leaves only
- 3 makrut lime leaves
- 1 butternut pumpkin, cut into halves lengthways and deseeded (approx. 23 cm long)
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil
- 400 g jasmine rice
- 270 g coconut milk
- 630 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tip)
- 150 g Chinese broccoli, trimmed and halved lengthways
- 100 g fresh green beans, finely chopped (3 mm)
- 1 lime, cut into wedges
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 fresh red chilli, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3581.8 kJ / 856.1 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 82.3 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1003.4 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r809801