Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 200 g Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 170 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 60 g di mandorle a bastoncini, ammollate in acqua tiepida per 10 minuti
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di basilico fresco
Orzotto ai funghi
- 1 limone
- 15 g di funghi secchi
- 3 rametti di timo fresco, foglie e steli
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani
- ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 115 g di cipolla, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 225 g di pasta secca corta tipo risoni
- 85 g di vino bianco
-
450
g di acqua
lub 450 g di brodo di pollo concentrato - 170 g di funghi champignon cremino, a fette
- 60 g di pinoli sgusciati
Salmone al pesto
- 570 g di filetto di salmone fresco con la pelle
Pomodori in vescica
- 4 rametti di pomodorini ciliegia
- 2 cucchiaini di olio extravergine di oliva
- ¼ cucchiaino di sale
- 1 limone a fette e grigliato, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5251 kJ / 1255 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r809590