红烧羊肉
TM6 TM5 TM31

红烧羊肉

4.3 (58 ocen)

Składniki

  • 1 茶匙 花椒
  • 2 个 八角
  • 1 块 桂皮
  • 1 片 香叶
  • 10 克 油
  • 10 克 姜, 切片
  • 10 克 葱, 切段
  • 1000 克 羊肉, 切大块,汆水,洗净
  • 700 克 水
  • 20 克 料酒
  • 30 克 老抽
  • 50 克 生抽
  • 30 克 冰糖
  • 3 瓣 蒜头
  • 3 支 青蒜, 切碎

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1263 kJ / 302 kcal
Białko
24.7 g
Węglowodany
8.3 g
Tłuszcz
19.1 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r80890