Wersje kompatybilne
Filetto di maiale Chimichurri con insalata di riso
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Chimichurri
- 4 spicchi di aglio
- 100 g di scalogno, a metà
- 20 g di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 cucchiai di origano secco
- 200 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di aceto di vino bianco
- 35 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 filetti di maiale (circa 500 g a filetto)
Insalata di riso
- 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 90 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 60 g di capperi sott'aceto, sgocciolati
- 60 g di succo di limone
- 2 cucchiai di sale grosso
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di riso a chicco lungo
- 400 g di zucchine a cubetti
- 300 g di carote a cubetti
- 1 peperone rosso a cubetti
- 1 peperone giallo a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3443 kJ / 822 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r808823