Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- aceite de oliva, para engrasar
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 dientes de ajo
- 400 g de carne picada mixta
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de canela molida
- ½ cucharadita de comino molido
- ¼ de cucharadita de orégano seco
Salsa tzatziki
- 250 g de pepino (pelado, sin semillas y en trozos de 3 cm)
- ½ cucharadita de sal
- 1 diente de ajo
- 1 ramita de menta fresca (solo las hojas)
- 200 g de yogur griego
- 20 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de vinagre
- 1 pellizco de pimienta negra molida
Cuscús con tomates secos
- 250 g de cuscús
- 100 g de tomates secos en aceite (escurridos)
- 50 g de aceitunas rellenas de anchoa
- 120 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva
- 280 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 20 g de zumo de limón
- 50 - 100 g de canónigos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3087 kJ / 737 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 76.3 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1395.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r808540