Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tahini Yoghurt
- 1 garlic clove
- ½ tsp sea salt
- 200 g Greek yoghurt
- 50 g tahini
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp extra virgin olive oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Couscous & Salmon
- 1200 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste
- 250 g Israeli couscous
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- ½ continental cucumber, cut into pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3846.3 kJ / 919.3 kcal
- Białko
- 49.1 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 51.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 432.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r807737