Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
TM6 TM5

Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)

4.6 (18 ocen)

Składniki

  • vegetable oil, to grease
  • 2 eggplants (approx. 250 g each)
  • 80 g miso paste of choice
  • 20 g mirin
  • 15 g white sugar
  • 20 g sake
  • 160 g water
  • 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
562.9 kJ / 134.6 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
25.1 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
9.2 g
Sód
641.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r807311