Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
TM6

Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)

3.8 (8 ocen)

Składniki

Base

  • 110 g di farina di ceci
  • 110 g di farina di grano saraceno + q.b.
  • 65 g di olio di semi di girasole
  • 80 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 5 g di bicarbonato di sodio

Ripieno

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di melanzane a dadini (2x3 cm)
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 2 uova
  • 125 g di passata di pomodoro
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di mozzarella, ben scolata e tagliata a dadini

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1853 kJ / 442.8 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
27.2 g
Tłuszcz
28.5 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Błonnik
4.9 g
Sód
896.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r807295