Urządzenia i Akcesoria
Makaroniki truskawkowe
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
Ganache truskawkowy
-
120 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru
Makaroniki
-
110 g migdałów, blanszowanych (patrz wskazówka)
-
110 g cukru pudru
-
ocet do przetarcia
-
100 g białek (patrz wskazówka)
-
100 g cukru
-
1 - 2 końcówki noża barwnika spożywczego różowego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
10 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
309.9 kJ /
74.1 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
10.6 g