Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendras hidratadas
- 140 g de almendra cruda sin piel
Pico de gallo
- 300 g de tomate maduro en cuartos, sin semillas
-
30
g de chile jalapeño fresco
lub 30 g de chiles jalapeños en conserva - 1 diente de ajo
- 30 g de cebolla roja
- 15 g de zumo de lima
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
Hamburguesas
- 90 g de semillas de lino
- 150 g de tomate maduro en cuartos
- 55 g de tomates secos en aceite (escurridos)
- 125 g de zanahoria en rodajas de 2 cm
- 40 g de dátiles sin hueso
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharada de comino molido
Montaje
- 8 hojas de lechuga batavia
- 1 - 2 rodajas de cebolla roja
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 358 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r807116