Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 1 naranja
- 1 pollo entero (aprox. 1500 g)
- 1 diente de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 hoja de laurel seca
- 10 g de sal
- 30 g de jarabe de arce
- 150 g de agua
Relleno
- 1200 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de arroz de grano redondo
- 50 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 20 g de mantequilla
- 40 g de pasas sin semillas
- 200 g de salchichas frescas de cerdo (solo la carne)
- 500 g de patatas de guarnición (peladas)
- 500 g de batata (pelada), en rodajas de 2 cm
Glaseado y horneado
- 60 g de zumo de naranja
- 40 g de jarabe de arce
- 20 g de salsa de soja
- 2 clavos enteros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 5501 kJ / 1314 kcal
- Białko
- 78.7 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 68.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 2530.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r806699