Urządzenia i Akcesoria
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 7 godz.
24 sztuki
Składniki
-
60 g skrobi ziemniaczanej60 g skrobi kukurydzianej
-
60 g cukru pudru
-
olej, do natłuszczeniatłuszcz w sprayu
-
230 g wody
-
35 g żelatyny w proszku
-
4 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki goździków, mielonych
-
115 g syropu kukurydzianego (patrz wskazówka)
-
30 g melasy trzcinowej lub z buraka cukrowego
-
185 g cukru
-
185 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki soli
-
5 białek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
42.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
437.1 kJ /
104.5 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
24.8 g