Urządzenia i Akcesoria
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Biscotti z pistacjami
-
80 g truskawek, liofilizowanych
-
80 g rodzynek
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
-
250 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
3 jajka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
woda do zwilżenia
Czekoladowe łyżeczki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
174.6 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2745.6 kJ /
656.2 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
110.1 g