Zucchini-Kartoffel-Parmigiana
TM6

Zucchini-Kartoffel-Parmigiana

4.7 (112 ocen)

Składniki

  • 500 g Zucchini
  • 500 g Kartoffeln (Ø 5 cm)
  • 100 g Parmesan
  • 1 ¼ TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer
  • 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 3 Knoblauchzehen
  • 80 g Roggenbrot, in Stücken
  • 150 g Zwiebeln, geviertelt
  • 500 g passierte Tomaten
  • 170 g Wasser
  • 1 TL Zucker
  • ¼ - ½ TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • 10 g Basilikum, abgezupft
  • 125 g Mozzarella, abgetropft, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1580 kJ / 378 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
5.7 g
Sód
963 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r804903