Wersje kompatybilne
Pita com salada de ovos de codorniz e bacon e húmus de abacate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pitas
- 60 g azeite
- 1 dente de alho
- 10 g salsa cortada em pedaços
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 11 g fermento de padeiro seco
- 290 g água
- 15 g sal
- 10 g açúcar amarelo
Húmus
- 80 g sementes de sésamo
- 100 g água
- 35 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 300 g grão-de-bico cozido escorrido
- 200 g abacate (2 unid. aprox.)
- 1 c. chá de alho em pó
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Salada
- 12 ovos de codorniz
- 50 g vinagre
- Água q.b. p/ cozer
- 60 g talo de aipo s/ parte fibrosa, cortado em pedaços (ver dica)
- 1 chalota (20 g aprox.)
- 10 pés de cebolinho picado
- 5 pés de aneto, só as folhas
- 35 g azeite
- 35 g sumo de limão ( ½ unid. aprox.)
- 1 c. chá de sal
- 100 g fatias de bacon
Montagem
- 50 - 80 g agrião, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2408.1 kJ / 575.6 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1508.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r804313