Urządzenia i Akcesoria
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
5 - 10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
60 g płatków owsianych, górskich
-
20 g pestek dyni
-
20 g migdałów, ze skórką
-
15 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
20 g orzeszka ziemnego, prażonego, niesolonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
-
100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 pomarańczy)
-
10 - 20 g syropu daktylowego10 - 20 g syropu klonowego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
1 szczypta kurkumy, mielonej
-
800 g jogurtu typu islandzkiego, skyru podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 - 2 czerwone pomarańcze obrane, bez pestek, pokrojone w 5 mm plastry
-
mak (opcjonalnie) do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
167.5 mg
Białko
26 g
Kalorie
1361.4 kJ /
325.4 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska