Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickles de legumes
- 70 g coco ralado
- 130 g água quente
- 250 g cenoura cortada em quartos longitudinalmente
- 150 g chalota
- 60 g molho de soja
- 2 limas, só o sumo
- 1 c. chá de pimenta
- 1 - 2 malaguetas cortadas em rodelas (opcjonalnie)
Frango satay
- 5 g avelã s/ pele
- 1 rodela de curcuma fresca, descascada (opcjonalnie)
- 200 g chalota cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 1 - 2 malaguetas cortadas em pedaços (opcjonalnie)
- 1 c. chá de curcuma em pó
- ¼ c. chá de cravinho em pó
- 2 c. chá de coentros em pó
- 1 c. chá de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
-
30
g óleo vegetal
lub 30 g azeite - 500 g carne de frango picada
-
2
c. sopa de açúcar amarelo
lub 2 c. sopa de açúcar - 1 c. chá de sal
- 1 rodela de gengibre fresco cortado em tiras finas
- 3 pés de coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2512.9 kJ / 600.6 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1559 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r803526